Wilt u uw kind bij ons inschrijven? Neem dan contact op voor een kennismaking

Op alle Amsterdamse basisscholen is er één systeem waarmee kinderen in Amsterdam aangemeld en geplaatst kunnen worden. Ouders geven in een keer hun voorkeur op voor verschillende basisscholen.

In het kort

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam een brief en een voorkeursformulier. Een kind kan op elke school in Amsterdam aangemeld worden. Op het voorkeursformulier kunt u uw voorkeur aangeven. De school van uw eerste voorkeur zet u op nummer 1, daarna nummer 2, enzovoort. Het voorkeursformulier levert u in op de school van uw eerste voorkeur.

De plaatsing gebeurt automatisch op basis van de door u aangegeven voorkeuren en de voorrangsregels. Minimaal 6 maanden voordat uw kind naar de basisschool gaat, krijgt u te horen op welke school een plaats voor uw kind is gereserveerd. Daarna kunt u uw kind inschrijven op deze school.

Helpdesk stedelijk toelatingsbeleid

Bij de helpdesk kunt u terecht voor hulp en vragen. U kunt contact opnemen per e-mail toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl of bellen tijdens kantooruren naar telefoonnummer 020 716 3801. Ga naar schoolwijzer.amsterdam.nl voor meer informatie.