• Nieuws

Op 9 mei 2022 opent het nieuwe kindcentrum De Leertuin zijn deuren in de wijk Schinkelhaven in Amsterdam Oud-Zuid. De Leertuin is gevestigd in een nieuw, duurzaam gebouw, dat van alle gemakken is voorzien. Ook de buitenruimte is fantastisch. De school staat als een paviljoen in het groen, is gelegen aan de Schinkel en beschikt binnenkort zelfs over een volwaardige buitengymruimte.

Binnen: een sfeervol gebouw

Het gebouw van De Leertuin is zogeheten modulaire huisvesting van permanente kwaliteit. Het beschikt over ruime, sfeervolle lokalen, een grote centrale hal, een mooie binnenspeelruimte en vele andere faciliteiten. Het gebouw voldoet bovendien aan alle eisen die vandaag de dag aan schoolgebouwen worden gesteld. Denk aan eisen op het gebied van geluid, daglicht en ventilatie. Ten slotte biedt het ontzettend veel comfort. Het is zelfs voorzien van airco!

Buiten: een groene oase

De buitenruimte doet wat aantrekkelijkheid betreft zeker niet onder voor het gebouw zelf. Het kindcentrum beschikt over een prachtig ruim schoolplein dat natuurlijk wordt ingericht. Met veel groen en natuurlijke speelmaterialen. En ja, natuurlijk, dat groen moet de tijd krijgen om te groeien, maar nu het voorjaar is aangebroken verwachten wij dat ons schoolplein binnen een mum van tijd in een mooi groen speelparadijs veranderd zal zijn. Geheel in lijn met onze directe omgeving. De groenstrook langs het water van De Schinkel grenst direct aan ons plein.

De volgende afbeelding gunt u vast een eerste blik op het ontwerp.